Next-Lab/Go-Lab радионице у Нишу и Београду

Драге колеге,

задовољство ми је да најавим да је у току августа планирано је одржавање Next-Lab/Go-Lab радионица за наставнике у Нишу и Београду.

Next-Lab је европски пројекат који је заправо продужетак Go-Lab пројекта који има за циљ да омогући наставницима да имају приступ online и remote лабораторијама и да их уз помоћ одговарајућих алата користе у настави природно-математичких предмета.

Радионица је првенствено намењена наставницима основних школа и гимназија који предају СТЕМ предмете (наука, технологија, инжењерство и математика). У оквиру радионице наставницима ће бити представљен истраживачки приступ настави, начини креирања лекција коришћењем online лабораторија и на крају наставници ће сами креирати наставне материјале. На овај начин ће наставници ће моћи да имплементирају ИКТ у своју наставу, а коришћење online лабораторија може да омогући превазилажење проблема недовољне опремљености школа за извођење наставе из појединих предмета.

За одржавање радионица у Нишу предвиђена су два термина : 25.08.2018. за наставнике гимназија и 26.08.2018. за наставнике основних школа у Регионалном центру у Нишу са почетком у 10:30h. Пријава је могућа преко линка.

Радионица у Београду се одржава 23.08.2018. са почетком у 12h у Научном клубу а пријава је могућа преко линка.

Нада Стојичевић
Scientix амбасадор, Next-Lab/Go-Lab амбасадор, Nerpod Pionear

2 thoughts on “Next-Lab/Go-Lab радионице у Нишу и Београду

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s